Met ingang van 1 januari 2008 is Heesterkwekerij William de Bruijn overgegaan in Boomkwekerij William de Bruijn, een v.o.f. van de broers William en Barrie de Bruijn.

Boomkwekerij William de Bruijn is een Boskoops vollegrondbedrijf met oog voor de toekomst, gespecialiseerd in het kweken van sierheesters in een breed sortiment. Gelegen aan de Insteek, onderdeel van de toekomstige oostelijke rondweg om Boskoop, worden op circa 2,5 ha. heesters gekweekt, die door ons zelf zijn gestekt (in de zomer) of gent (in de winter) en die voor een jaar worden uitgeplant in de volle grond. Hierna verlaten de planten het bedrijf met over het algemeen blote wortels om te worden doorgekweekt in pot of volle grond, of te worden gebruikt in vakbeplantingen c.q. openbaar groen door bijvoorbeeld hoveniers, plantsoenendiensten, rechtstreeks en via de handel.

Sortiment                                                                                                             

Het sortiment bestaat uit een paar hoofdgroepen, namelijk; Deutzia, Diervilla, Forsythia, Philadelphus, Prunus laurocerasus, Spiraea en Weigela, met in deze gewassen een breed sortiment cultivars. Daarnaast kweken we ook nog wat aanverwante gewassen. Het sortiment breidt steeds iets uit en er valt ook wel eens een soort af. Nieuwe soorten moeten passen in vakbeplantingen/openbaar groen of interessant zijn voor doorkweek met als eindbestemming de consument. Tijdens het groeiseizoen kan op verzoek de plant getopt worden om zo breder vertakt uitgangsmateriaal te krijgen voor doorkweek in pot en volle grond.

 

Levering

Het proces van het stekken/enten tot aan het product wat uiteindelijk het bedrijf verlaat (plantgoed/lichte struiken), neemt ongeveer n jaar in beslag. Aan dit proces hebben we onze uiterste zorg besteed, wat resulteert in een product met een gunstige prijs/kwaliteit verhouding. Ook aan het afleveren besteden we onze uiterste zorg, al het wortelgoed wordt voldoende vochtig verpakt om zo de behaalde kwaliteit te handhaven. Levering geschiedt onder de HBN- voorwaarden en af-kwekerij. Op verzoek kan transport geregeld worden. De kosten hiervoor zijn voor de afnemer.